Багдад

  во

  Поранешниот ирачки лидер, Садам Хусеин, бил оженет со својата братучетка Сајида Талафах. Првата сопруга на диктаторот била ќерка на еден од неговите вујковци. ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Малку се знае за првиот брак на Садам Хусеин и Саџида Талфах – нивниот брак бил договорен од страна на нивните родители кога тие имале само 10 години. ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Кога во април 2003. година американските војници прв пат влегле во Багдад, крадците на големо ги празнеле трезорите на Централната банка на Ирак, зградата ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Кога во април 2003. година американските војници прв пат влегле во Багдад, крадците на големо ги празнеле трезорите на Централната банка на Ирак, зградата ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Пед американските војници да влезат во Багдат во април во 2003 година, дел од златото и парите од трезорите на Централната банка на Ирак бил однесен од страна ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Учителската школа чии остатоци се наоѓаат во близина на поранешното скопско матично во Градскиот парк е изградена уште во време на турската окупација. Хафиз ...
  | | веќе видена

  15-годишно момче во Ирак било избодено до смрт од тинејџери кои што мислеле дека е хомосексуалец. Тие го снимале додека умирал упатувајќи навреди кон него. ...
  сите 3 | | | веќе видена