Азија

  во

  Повеќе од 4 милиони луѓе на Филипините се наоѓа на патот на опасниот тајфун Мангхут, додека на источниот брег на САД се доближува разорниот ураган Флоренс. ...
  сите 245 | | | веќе видена

   Овој Македонец вели дека во Катар те почитуваат како работник, а во Тајланд луѓето знаат како да уживаат во животот и да бидат среќни дури и ако тој ден ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Поддршка на приватниот сектор, подобрено снабдување со електрична енергија и олеснет пристап до финансии за микро, мали и средни компании се трите области во ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Ден за започнување на есенските земјоделски работиНа овој празник започнува црковната нова година. Според верувањето и светците се раководеле по овој календар. ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Секој петти и секоја шеста жена во светот, заболува од рак, предупредува Светската здравствена организација. Светската здравствена организација (СЗО) ...
  сите 20 | | | веќе видена