Австралија

  во

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Повеќе од 85 пожари активно горат во Њу Саут Велс, а според најавите на властите, за денеска се предвидени катастрофални услови погодни за ширење на пожарите, ...
  сите 60 | | | веќе видена

  На 13 февруари 1978 година во тек на лет од Југославија до Австралија во авион на ЈАТ се породи Македонката Марија Тодева. Беше тоа еден од првите такви случаи ...
  сите 66 | | | веќе видена

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Илјадници луѓе се наоѓаат на патот на смртоносните австралиски пожари кои создале облаци од чад видливи дури од Нов Зеланд. Во покраината Нов Јужен Велс била ...
  сите 60 | | | веќе видена

  МИА пристигнувајќи на познатиот фестивал на репортажата „Фра Ма Фу" не очекуваше дека и таму Македонците ги сакаат и ги почитуваат. Објективно, бевме пријатно ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Илјадници луѓе се наоѓаат на патот на смртоносните австралиски пожари кои создале облаци од чад видливи дури од Нов Зеланд. Во покраината Нов Јужен Велс била ...
  сите 60 | | | веќе видена

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена

  И денеска се затворени неколку стотици училишта ширум Нов Јужен Велс, најнаселената држава во Австралија, додека надлежните служби ги повикуваат граѓаните да ...
  сите 60 | | | веќе видена