АСНОМ

  во

  Реакција од група македонски универзитетски професори и научни работници во врска со континуираните бугарски негирања на посебноста на Македонскиот народ и ...
  сите 8 | | | веќе видена

  По бугарскиот меморандум со кој се бара македонските власти да признаат дека македонскиот народ и јазик се продукт на српски инжинеринг и најавата на премиерот ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Особено со индигнација ги отфрламе обидите за прикажување на идеологот на македонската револуционерна борба, Гоце Делчев, како личност која треба да биде дел ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Формирањето комисии врз основа на политички билатерални договори не може да има научна легитимност и не треба да има пресудно влијание врз академската, но и ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Портпаролка на болница во Битола „се прослави“ на социјалните мрежи со статус... Извесната С.К., се вклучи во актуелните „случувања„ по бугарскиот меморандум ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Бугарскиот европратеник Андреј Ковачев оценува дека е потребен напредок на работата на Мешовитата македонско – бугарска комисија за историски прашања, за да ...
  сите 111 | | | веќе видена

  Бугарскиот европратеник Андреј Ковачев оценува дека е потребен напредок на работата на Мешовитата македонско – бугарска комисија за историски прашања, за да ...
  сите 111 | | | веќе видена

  Бугарскиот европратеник Андреј Ковачев оценува дека е потребен напредок на работата на Мешовитата македонско – бугарска комисија за историски прашања, за да ...
  сите 111 | | | веќе видена

  Бугарскиот европратеник Андреј Ковачев оценува дека е потребен напредок на работата на Мешовитата македонско – бугарска комисија за историски прашања, за да ...
  сите 111 | | | веќе видена

  „Делчев е само едно од прашањата. Не е случајно одбран и зошто толку прашина се крена околу тоа прашање, тоа е токму заради фактот што Делчев е фронтмен на ...
  сите 111 | | | веќе видена

  Во продолжение документот кој го објави бугарската агенција БГНЕС без кратенки и толкувања : Објаснувачки меморандум за односите на Република Бугарија со ...
  сите 254 | | | веќе видена

  До детал објавен документот со кој Бугарија поставува услови за Македонија од кои зависи преговарачкиот процес на земјата. Документот е поделен во неколку ...
  сите 254 | | | веќе видена

  До детал објавен документот со кој Бугарија поставува услови за Македонија од кои зависи преговарачкиот процес на земјата. Документот е поделен во неколку ...
  сите 254 | | | веќе видена

  Објаснувачкиот меморандум на Бугарија во целост објавен - земја кандидат не треба да внесува отворени прашања во ЕУ До детал објавен документот со кој Бугарија ...
  сите 254 | | | веќе видена