АРМ

  во

  Овој војник е обучен да деминира експлозиви. Како дел од инжинерскиот баталјон, ова се алатките со кои се служи за да ги уништи бомбите. Неговата облека му ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претставници на Воениот комитет на НАТО денеска ќе ја посетат касарната „Илинден“ во Скопје и ќе се запознаат со капацитетите и подготвеноста на дел од ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Пред високите воени посетители низ работни точки ќе бидат прикажани показни вежби од страна на припадниците на декларираните единици од полкот за специјални ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Претставници на Воениот комитет на НАТО денеска ќе ја посетат касарната „Илинден“ во Скопје и ќе се запознаат со капацитетите и подготвеноста на дел од ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Претставници на Воениот комитет на НАТО денеска ќе ја посетат касарната „Илинден“ во Скопје и ќе се запознаат со капацитетите и подготвеноста на дел од ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Претставници на Воениот комитет на НАТО во посета на касарната „Илинден“ Претставници на Воениот комитет на НАТО денеска ќе ја посетат касарната „Илинден“ во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Членството во НАТО е остварливо, но одлуката останува на народот и на Владата, порача заменик претседавачот на Воениот комитет на Алијансата на состанокот со ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Армијата на Република Македонија е подготвена да биде дел од НАТО, а во во професионализмот и вештините кои ќе ги демонстрираат припадниците на Армијата ќе ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Постигнавте значителен напредок кон членството во НАТО. Ова членство се повеќе е на дофат на рака, меѓутоа одлуката е целосно на вас, на вашиот народ и Влада, ...
  сите 22 | | | веќе видена