АРМ

  во

  Според информации од АРМ, Пендаровски во своите одлуки воопшто не е самостоен, туку е само продолжена рака на министерката за одбрана Радмила Шекеринска, имено ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Претседателот Стево Пендаровски потпиша укази за разрешувања, поставувања и отповикувања во Армијата, по одлуката на Државната комисија за спречување ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Претседателот на државата, Стево Пендровски, денеска потпиша нови укази со кои престануваат да важат старите укази за поставување на воени функции на неколку ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Во гарнизоните на АРМ е дадена наредба да се извади името Македонија од униформите на војниците – тврдат извори од АРМ. Според информациите до кои дојде ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Во гарнизоните на АРМ е дадена наредба да се извади името Македонија од униформите на војниците - тврдат извори од АРМ. Според информациите до кои дојде ...
  сите 28 | | | веќе видена

  На годинашната прослава на 116 годишнината од Илинден и Крушевската Република на Мечкин Камен ќе говори Стево Пендаровски, кој неодамна изјави дека Гоце Делчев ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Служењето на воениот рок во Македонија не е задолжително веќе десетина години, односно последната генерација што задолжително мораше да служи воен рок беше во ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Ретко кој жител на Скопје слушнал за Феудалната кула, која се наоѓа во центарот на градот. Тоа го покажа и нашата мини анкета меѓу Скопјани. „Феудална кула? Ми ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Ретко кој жител на Скопје слушнал за Феудалната кула, која се наоѓа во центарот на градот. Тоа го покажа и нашата мини анкета меѓу скопјани. „Феудална кула? Ми ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Ретко кој жител на Скопје слушнал за Феудалната кула, која се наоѓа во центарот на градот. Тоа го покажа и нашата мини анкета меѓу скопјани. „Феудална кула? Ми ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Ретко кој жител на Скопје слушнал за Феудалната кула, која се наоѓа во центарот на градот. Тоа го покажа и нашата мини анкета меѓу Скопјани. „Феудална кула? Ми ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Новите униформи ќе бидат целосно усогласени со Уставот и со Уредбата на претседателот. Во Преспанскиот договор имаме одреден период на транзација и никој не ...
  сите 29 | | | веќе видена