Античкиот

  во

  Поранешен бугарски дипломат вели дека референдумот во Македонија е избор помеѓу Европа и изолација, но тоа овозможува да се смени и името на земјата. Прашањето ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Она што е особено карактеристично за првиот дел од стартот на кампањата за промена на името е пред се слабата посетеност на трибините на кои присуствуваат ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Договорот од Преспа клуч за евроинтеграциските процеси на земјата, порта за отворањето на патот на Македонија кон ЕУ, преговорите ќе почнат само ако се ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Договорот од Преспа клуч за евроинтеграциските процеси на земјата, порта за отворањето на патот на Македонија кон ЕУ, преговорите ќе почнат само ако се ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Договорот од Преспа клуч за евроинтеграциските процеси на земјата, порта за отворањето на патот на Македонија кон ЕУ, преговорите ќе почнат само ако се ...
  сите 74 | | | веќе видена

  Договорот од Преспа клуч за евроинтеграциските процеси на земјата, порта за отворањето на патот на Македонија кон ЕУ, преговорите ќе почнат само ако се ...
  сите 75 | | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, во петокот престојуваше во Охрид во рамките на кампањата за референдумот за промена на името, кога се сретна ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Референдумската кампања на Владата денеска продолжи со дебата во Античкиот театар во Охрид, но пред празни трибини. Шефот на македонската дипломатија, Никола ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Референдумската кампања на Владата денес продолжи со дебата во Античкиот театар во Охрид, но пред празни трибини. Шефот на македонската дипломатија, Никола ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Македонците ја пишуваат историјата. Не само националната историја туку и европската историја. Со договoрот со Грција се дава уникатна можност да се отворат ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Македонија испишува историја, не само национална туку и европска. Со Договорот потпишан со Грција за надминување на разликите околу името имаме уникатна шанса ...
  сите 35 | | | веќе видена