Анте

  во

  1 И викате, можеме ние дворот сами да си го исчистиме, а? Не треба никој од надвор да ни кажува што треба да правиме. Не ни требаат ни НАТО, ни ЕУ, сами ќе си ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Потпирајќи се на изворната идеја „да откријат, промовираат и афирмираат свежи филмски приказни на нови автори кои се сè уште недоволно истакнати во светската ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Официјалниот дел на фестивалот е од 5 до 10 октомври и ќе биде отворен со дебитантскиот игран филм на Јани Бојаџи „Ругање на Христос“, што ќе биде и негова ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Осум филма се во натпреварувачката селекција на 3. Меѓународен фестивал на дебитантски филм „Киненова“, кој под мотото „Првиот никогаш не се заборава“ ќе се ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Денес на Статуафест - Другото лице на улицата покрај живите статуи можете да уживате во музиката на Бојан Чакра, Никола Димитров, Билјана Секуловска - Ива, ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Како што најавивме на 14. и 15. септември во Скопје, на улица „Македонија“ ќе се одржи „Статуафест – Другото Лице На Улицата“, меѓународен фестивал на уличните ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Поетот Славе Ѓорѓо Димоски е добитник на наградата „Антево перо“, првпат востановена оваа година во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски. ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Селекторите на европските селекции во септемвриските квалификациски дуели за пласман на СП 2019 година во Кина, можат да сметаат на 18 играчи кои се дел од НБА ...
  сите 15 | | | веќе видена