Андерс Фог Расмусен

  во

  Во случај на воен судир меѓу Русија и Украина, украинските сили би биле поразени за неколку дена, оцени поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во случај на воен судир меѓу Русија и Украина, Украина би била прегазена за неколку дена, изјавил во интервју за германскиот весник "Die Welt" поранешниот ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во случај на воен судир меѓу Русија и Украина, украинските сили би биле поразени за неколку дена, оцени поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во случај на воен судир меѓу Русија и Украина, украинските сили би биле поразени за неколку дена, оцени поранешниот генерален секретар на НАТО, Андерс Фог ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, синоќа пристигна во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев, a за денеска е предвидено да се сретне со повеќе високи претставници од земјава. Агендата на Столтенберг започнува со средба со министерот за надворешни работи, Никола Димитров, по што Столтенберг ќе ја посети резиденцијата на претседателот на државата, Ѓорге Иванов. Оттаму ќе се сретне со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, а од Министерството за одбрана брифираат дека пред генералниот секретар на НАТО ќе ги претстават реформите, како што се покачувањето на буџетот за одбраната 15 отсто од сегашниот и реформата на Владата за сукцесивно зголемување од 0,2 отсто на буџетот од 2019 за до 2024 година да стигне на 2 отсто од БДП. Од Министерството велат дека посета од овој тип се случува по една деценија. По средбата со Шекеринска, Јенс Столтенберг ќе се сретне со собранискиот спикер Талат Џафери, по што ќе следува и официјално обраќање пред пратениците, а потоа и одвоени средби во ...
  сите 272 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, синоќа пристигна во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев, a за денеска е предвидено да се сретне со повеќе високи претставници од земјава. Агендата на Столтенберг започнува со средба со министерот за надворешни работи, Никола Димитров, по што Столтенберг ќе ја посети резиденцијата на претседателот на државата, Ѓорге Иванов. Оттаму ќе се сретне со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, а од Министерството за одбрана брифираат дека пред генералниот секретар на НАТО ќе ги претстават реформите, како што се покачувањето на буџетот за одбраната 15 отсто од сегашниот и реформата на Владата за сукцесивно зголемување од 0,2 отсто на буџетот од 2019 за до 2024 година да стигне на 2 отсто од БДП. Од Министерството велат дека посета од овој тип се случува по една деценија. По средбата со Шекеринска, Јенс Столтенберг ќе се сретне со собранискиот спикер Талат Џафери, по што ќе следува и официјално обраќање пред пратениците, а потоа и одвоени средби во ...
  сите 272 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, синоќа пристигна во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев, a за денеска е предвидено да се сретне со повеќе високи претставници од земјава.Агендата на Столтенберг започнува со средба со министерот за надворешни работи, Никола Димитров, по што Столтенберг ќе ја посети резиденцијата на претседателот на државата, Ѓорге Иванов. Оттаму ќе се сретне со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, а од Министерството за одбрана брифираат дека пред генералниот секретар на НАТО ќе ги претстават реформите, како што се покачувањето на буџетот за одбраната 15 отсто од сегашниот и реформата на Владата за сукцесивно зголемување од 0,2 отсто на буџетот од 2019 за до 2024 година да стигне на 2 отсто од БДП. Од Министерството велат дека посета од овој тип се случува по една деценија.По средбата со Шекеринска, Јенс Столтенберг ќе се сретне со собранискиот спикер Талат Џафери, по што ќе следува и официјално обраќање пред пратениците, а потоа и одвоени средби во ...
  сите 272 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, синоќа пристигна во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев, a за денеска е предвидено да се сретне со повеќе високи претставници од земјава. Агендата на Столтенберг започнува со средба со министерот за надворешни работи, Никола Димитров, по што Столтенберг ќе ја посети резиденцијата на претседателот на државата, Ѓорге Иванов. Оттаму ќе се сретне со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, а од Министерството за одбрана брифираат дека пред генералниот секретар на НАТО ќе ги претстават реформите, како што се покачувањето на буџетот за одбраната 15 отсто од сегашниот и реформата на Владата за сукцесивно зголемување од 0,2 отсто на буџетот од 2019 за до 2024 година да стигне на 2 отсто од БДП. Од Министерството велат дека посета од овој тип се случува по една деценија. По средбата со Шекеринска, Јенс Столтенберг ќе се сретне со собранискиот спикер Талат Џафери, по што ќе следува и официјално обраќање пред пратениците, а потоа и одвоени средби во ...
  сите 291 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, синоќа пристигна во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев, a за денеска е предвидено да се сретне со повеќе високи претставници од земјава. Агендата на Столтенберг започнува со средба со министерот за надворешни работи, Никола Димитров, по што Столтенберг ќе ја посети резиденцијата на претседателот на државата, Ѓорге Иванов. Оттаму ќе се сретне со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, а од Министерството за одбрана брифираат дека пред генералниот секретар на НАТО ќе ги претстават реформите, како што се покачувањето на буџетот за одбраната 15 отсто од сегашниот и реформата на Владата за сукцесивно зголемување од 0,2 отсто на буџетот од 2019 за до 2024 година да стигне на 2 отсто од БДП. Од Министерството велат дека посета од овој тип се случува по една деценија. По средбата со Шекеринска, Јенс Столтенберг ќе се сретне со собранискиот спикер Талат Џафери, по што ќе следува и официјално обраќање пред пратениците, а потоа и одвоени средби во ...
  сите 261 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, доаѓа во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев. Тој пристигнува денеска во вечерните часови, а официјалните средби со државниот врв ќе се одржат утре. Од Владата брифираат дека самата посета е позитивен знак дека Македонија е на прав пат и во неа препознаваат три важни пораки – дека останува политиката на отворени врати на НАТО, дека алијансата е заинтересирана за Балканот и дека Македонија е од стратегиски интерес и за Балканот и за НАТО. Очекуваат потврда за досега сработеното во однос на стабилизирање на политичката ситуација во земјата, за интензивираното спроведување на реформите во согласност со планот 3-6-9, за подобрувањето на односите со соседите, но и насоки за тоа на што треба земјата да се фокусира во наредниот период на патот на евро-атлантските интеграции. Неизбежно е да се спомене и прашањето за спорот за името со Грција, како и потребата од вклученост на опозицијата во сите сегменти. Агендата на Столтенберг започнува со средба со ...
  сите 287 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, доаѓа во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев. Тој пристигнува денеска во вечерните часови, а официјалните средби со државниот врв ќе се одржат утре. Од Владата брифираат дека самата посета е позитивен знак дека Македонија е на прав пат и во неа препознаваат три важни пораки – дека останува политиката на отворени врати на НАТО, дека алијансата е заинтересирана за Балканот и дека Македонија е од стратегиски интерес и за Балканот и за НАТО. Очекуваат потврда за досега сработеното во однос на стабилизирање на политичката ситуација во земјата, за интензивираното спроведување на реформите во согласност со планот 3-6-9, за подобрувањето на односите со соседите, но и насоки за тоа на што треба земјата да се фокусира во наредниот период на патот на евро-атлантските интеграции. Неизбежно е да се спомене и прашањето за спорот за името со Грција, како и потребата од вклученост на опозицијата во сите сегменти. Агендата на Столтенберг започнува со средба со ...
  сите 287 | | | веќе видена

  Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, доаѓа во Македонија по покана на премиерот Зоран Заев. Тој пристигнува денеска во вечерните часови, а официјалните средби со државниот врв ќе се одржат утре. Од Владата брифираат дека самата посета е позитивен знак дека Македонија е на прав пат и во неа препознаваат три важни пораки – дека останува политиката на отворени врати на НАТО, дека алијансата е заинтересирана за Балканот и дека Македонија е од стратегиски интерес и за Балканот и за НАТО.Очекуваат потврда за досега сработеното во однос на стабилизирање на политичката ситуација во земјата, за интензивираното спроведување на реформите во согласност со планот 3-6-9, за подобрувањето на односите со соседите, но и насоки за тоа на што треба земјата да се фокусира во наредниот период на патот на евро-атлантските интеграции. Неизбежно е да се спомене и прашањето за спорот за името со Грција, како и потребата од вклученост на опозицијата во сите сегменти.Агендата на Столтенберг започнува со средба со министерот ...
  сите 287 | | | веќе видена