Албанците

  во

  Српската листа (СЛ), партијата која ги претставува косовските Срби во Собранието на Косово и која е дел од владејачката коалиција во Косово, им ги понуди ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Пратеникот на Движењето Самоопределување (ВВ) Реџеп Селими порача дека неговата партија нема да соработува со Српската листа (СЛ), која ѝ ги понуди на ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Српската листа (СЛ), партијата која ги претставува косовските Срби во Собранието на Косово и која е дел од владејачката коалиција во Косово, им ги понуди ...
  сите 52 | | | веќе видена

  Илирида, како што албанските националисти ги нарекуваат деловите од Западна Македонија со мнозинско албанско население, беше „соодветно застапена“ на денешниот ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, тврди дека мерката на претходната влада за распределба на месечен паричен надоместок за трето дете, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, тврди дека мерката на претходната влада за распределба на месечен паричен надоместок за трето дете, ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Албанија прогласи 52 грчки државиани “Персона нон грата” организира активности на штета на суверенитетот на Република Албанија и прикажување и предизвикување ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Со 10 гласа за, 5 против и ниту еден воздржан, Комисијата за уставни прашања го усвои предлогот зборот Република Македонија да се смени со Република Северна ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Историскиот контекст е целосно сочуван, а правото на самоопределување е признаено од Грција. Подготвен сум да ја сносам политичката цена, но тоа е вредно за ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Голем број Грци, кои присуствуваа на погребот на Константинос Кацифас, во албанското село Буларат, покрај навредливите пораки кои ги извикуваа кон Албанците, ...
  сите 46 | | | веќе видена