Ајнштајн

  во

  Во денешниот времеплов ја одбележуваме годишнината од смртта на Чарлс Гудјир, човекот којшто ни ја даде гумата во форма каква што денес ја познаваме. Ја ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во денешниот времеплов ги славиме Денот на социјалните медиуми и Денот на астероидот. Покрај ова го одбележуваме денот на Тунгуската експлозија и денот кога ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Алберт Ајнштајн, еден од најзначајните научници на 20 век, за време на неговиот живот не се сметал за најпаметниот човек на светот. Добитникот на Нобеловата ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Движењето Животите на црните луѓе се важни (БЛМ) кое организира масовни протести низ САД, а бара и отстранување на историски споменици и менување на ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Алберт Ајнштајн, физичар и еден од најзначајните научници на 20-от век, не сметал дека е најпаметниот научник на светот. Тој е добитник на Нобелова награда за ...
  | | веќе видена

  Алберт Ајнштајн, физичар и еден од најзначајните научници на 20-от век, не сметал дека е најпаметниот научник на светот. Тој е добитник на Нобелова награда за ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Додека расистичките нацисти забрануваа дела на главно политичари, научници и левичарски мислители со еврејско потекло, комунистите го убија Цар Николај Втори, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Алберт Ајнштајн и неговата прва сопруга Милева Мариќ, во својот краток брак имале двајца синови – Ханс Алберт и Едуард. Помладото момче било и останало ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Алберт Ајнштајн и неговата прва сопруга Милева Мариќ, во својот краток брак имале двајца синови – Ханс Алберт и Едуард. Помладото момче било и останало ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Како што наведува МАНУ, академик Воденичаров беше голем пријател на Република Македонија и има особен придонес за развојот на меѓусебните односи меѓу двете ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Обично луѓето мислат дека училиштето е место каде што човек го добива целото образование. Меѓутоа, грешат затоа што училиштето е само дел од вашето ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Само две работи се бесконечни – вселената и човечката глупост, но за првата и не сум баш сигурен. Оваа неброено пати цитирана изјава на Ајштајн, човекот врз ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Водени од значењето на возењето велосипед, Обединетите нации го прогласија 3 јуни како Светски ден на велосипедот, со усвојување резолуција на 12 април 2018 ...
  сите 12 | | | веќе видена