Африканскиот

  во

  Биолозите направија ретки снимки од елегантната голема мачка како величествено се движи во Кенија. Ова е прва фотографија на африканскиот црн леопард од 1909 ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Биолозите направија ретки снимки од елегантната голема мачка како величествено се движи во Кенија. Ова е прва фотографија на африканскиот црн леопард од 1909 ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Истражувањето на реномираниот британски „Економист“ покажува дека ќе треба да поминат повеќе десетици години, па и децении за промената на името на некоја ...
  сите 2 | | | веќе видена

  11 февруари 2019 1650. - Во Стокхолм умре Рене Декарт, француски филозоф, математичар и физичар. Неговите дела претставуваат основа на модерната филозофија, а ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Претседателот на Египет, Абдел Фатах ел – Сиси денеска е избран за претседавач со Африканската унија (АУ) на самитот на оваа континентална организација во Адис ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Британскиот магазин „Економист“ по финализирањето на постапката за преименување на Република Македонија го поставува прашањето „Дали името ‘Северна Македонија’ ...
  сите 3 | | | веќе видена

  На африканскиот континент има фабрика која отпадот го претвора во зелена енергија, чиста вода и тули за градење. Фабриката Reppie Facility е лоцирана во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Продукциските компании Аутлајер Сосајети на Мајкл Б. Јордан и Ворнер Брос ги откупија правата за филмување на книгата „Црниот леопард, Црвен волк” од Марлон ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Комисијата на Африканската фудбалска конфедерација (ЦАФ) ја провери подготвеноста на Египет да го организира Африканскиот куп во 2019 година. Турнирот му беше ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Комисијата на Африканската фудбалска конфедерација (ЦАФ) ја провери подготвеноста на Египет да го организира Африканскиот куп во 2019 година. Турнирот му беше ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Територијата на нашата држава и понатаму ќе биде под влијание на јужно и југозападно воздушно струење кое ќе условува транспорт на прашина и на песок од ...
  сите 198 | | | веќе видена

  1 февруари 2019 1328.- Роден е францускиот крал Шарл Четврти Убавиот, последниот директен потомок на династијата Капет на престолот на Франција, кој воедно ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Властите на Уганда запленија 750 парчиња бивни од слон и илјадници лушпи од панголин, кои биле шверцувани од соседниот Јужен Судан, а станува збор за една од ...
  сите 3 | | | веќе видена