Гостин во студиото на телевизија 24, Павле Трајанов, поранешен министер за внатрешни работи. Разговараме за последниот скандал на српската амбасада.
сите 30 | | | веќе видена

Компанијата ЕЛЕМ соопшти дека од денеска до петок ќе се реализираат технички работи на 35кВ далекуводот Врбен – Бела Вода поради што се можни повремени прекини ...
сите 24 | | | веќе видена

Министерот за внатрешни работи г.Оливер Спасовски денес (23.08) во МВР се сретна со директорот на Генералната полиција на Република Турција г.Селами Алтинок, ...
сите 6 | | | веќе видена

Потребно е да се работи на интензивирање на комуникацијата помеѓу младите во Македонија вели Виктор Илиев од организацијата на младинските лидерски камови ...
сите 65 | | | веќе видена

На предлог на Министерството за труд и социјална политика, Владата денеска ја разгледа информацијата за воведување програма за лична асистенција на лица со ...
сите 6 | | | веќе видена

Во обид да дојдат до повеќе парични средства, Владата на Зоран Заев размислува да ја зголеми старосната граница на пензионерите и да ги зголемат придонесите. ...
сите 12 | | | веќе видена

Во општина Карпош стигнаа некои прашања од страна на Владата за тоа дали има простори и каде за изградба на населби или кампови каде би се сместиле бегалци. ...
сите 5 | | | веќе видена

„Транспаренси Интернешнел“ – Македонија и Центарот за економски развој (ЦЕР) бараат од Собранието да донесе измени во Законот за пратеници и да усвои Законик ...
сите 98 | | | веќе видена

Листите за кандидати за градоначалници и места во општинскиот совет на Крива Паланка се подготвуваат со засилено темпо од страна на политичките партии, за ...
сите 55 | | | веќе видена

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и разгранокот за Голо Брдо, во име на Македонците што живеат во Албанија, побараа од надлежната служба за ...
сите 19 | | | веќе видена

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски, не се откажува од идејата за расправа по рефератот дали бомбите на опозицијата може да се користат како ...
сите 14 | | | веќе видена

Во тек е изградба на нова училишна спортска сала во основното училиште „Рајко Жинзифов“, во населба Драчево. Во тек е рехабилитација на улица Сердарот, во ...
сите 17 | | | веќе видена

next