Почитувани трагачи по вистината, Ниту празничните денови не не’ поколебаа со нашите вечерашни гости Лидија Димова и Стефан Андоновски да сопреме во потрагата ...
сите 13 | | | веќе видена

Започна изградбата на примарната инфраструктура на Речица, првата индустриска зона во Општина Куманово, која се наоѓа покрај автопатот Куманово- граничен ...
сите 25 | | | веќе видена

Блокот 3 во РЕК Битола трет ден е надвор од употреба. Блокот е исфрлен од употреба во четвртокот и се уште не е пуштен во функција, само два дена претходно од ...
сите 35 | | | веќе видена

Во тек е повикот за номинации „Медиум промотор на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец“. Тргнувајќи од премисата дека демократско општество кон ...
сите 24 | | | веќе видена

Не доаѓаат позитивни сигнали од ЕУ за Македонија. Ако треба да направам оценка денес, мислам дека најдоброто што може Македонија да го очекува е многу услови, ...
сите 47 | | | веќе видена

Балканската рута за мигрантите неколку години е затворена, но илегалните патишта не се. Тие и натаму бегаат од тешкиот живот во нивните земји и тргнуваат на ...
сите 5 | | | веќе видена

– Во однос на Владата на Македонија јасно е дека треба строго и точно да се придржуваат до обврските што произлегуваат од Договорот од Преспа. Во ова е ...
сите 93 | | | веќе видена

„За 1300 денари, граѓани плаќаат и по 130.000 денари – се појавуваат сметки од 1992 година, ова е непочитување на законот“, вели Глигорова во дебатниот магазин ...
сите 3 | | | веќе видена

Поранешната министерка Ганка Цветанова вели дека жали поради тоа што Македонија нема да добие датум за преговори и порачува министерот за надворешни работи ...
сите 4 | | | веќе видена

АД ЕСМ, подружница „Енергетика” почна со испорака на топлинска енергија, пред официјалниот почеток на грејната сезона. Парно греење од „Енергетика” денеска ...
сите 14 | | | веќе видена

next