Зошто едни исти одредби од Уставот или некој закон добиваат драстично различни толкувања од правниците зависно од тоа на која политичка опција се поблиски. На ...
сите 2 | | | веќе видена

Општина Карпош, Владата и Агенцијата за млади и спорт ќе ја обновуваат култната сала „Партизан“ во Скопје, која сега е распадната, разурната и запалена. Откако ...
сите 5 | | | веќе видена

Додека Заев си пијуцка коктели седнат во топло џакузи со одличен поглед на Алпи, а Артан си лета орли по Скопје, нивните сатрапи решија да удрат по џебот на ...
сите 4 | | | веќе видена

Во Подгорци,на петнаесет километри од Струга во подножијето на планината на Јабланица на 900 м.надморска височина,селото „под гора“деновиве живее во зимска ...
сите 6 | | | веќе видена

Максимумот на акумулацијата „Стрежево“ е 120 милиони метри кубни вода, а во моментот таа изнесува 70 милиони. Топењето на големите количини снег кои наврнаа во ...
сите 3 | | | веќе видена

ЦИНИЗАМ. Се чини дека во Македонија цинизмот нема крај. Бујар Османи им гарантира на Македонците дека нивниот јазик нема да биде загрозен во нивната држава, ...
сите 2 | | | веќе видена

Пратениците денеска ќе водат расправа за Законот за Антикорупциска откако вчера успеаја да најдат заеднички јазик по законот за кој претходно никако не можеа ...
сите 3 | | | веќе видена

Зградата на Македонската радио телевизија е во катастрофална состојба. Неодржувањето на инвентарот, низата катастрофи, како и поплавите уште еднаш го отвораат ...
сите 2 | | | веќе видена

next