Како идна влада ќе наследиме проект кој што ќе има многу нејаснотии, многу прашалници и затоа се обидовме процесот да го исправиме, но очигледно решија да го ...
сите 24 | | | веќе видена

За решавање на проблемот со бездомните кучиња недостасува една важна алка, а тоа е регистрација на одгледувачници на кучиња. Во оваа насока, веќе се подготвени ...
сите 19 | | | веќе видена

Ќе плаќаме ли од наредната година по 7 евра за влез во европска земја, заедно со задолжително електронско пријавување ?! Иако вицепремиерот за европски прашања ...
сите 123 | | | веќе видена

Средношколците од угостителско туристичката струка при гевгелиското средно училиште добија свој функционален објект каде ќе изведуваат практичната настава. ...
сите 13 | | | веќе видена

Планот за дигитализација, предидвува  граѓаните да имаат електронски пристап до 150 услуги, за кои сега чекаат по шалтери. Преку дигитализација, реформи во ...
сите 31 | | | веќе видена

Македонија како 37 членка се приклучи кон Европската советодавна комисија за рибарство и аквакултура (EIFAAC) на Организацијата за храна и земјоделство на ...
сите 19 | | | веќе видена

Небојша Драшковиќ, претседател на невладината организација „Потекло“ од Црна Гора и експерт по ДНК-анализа, вели дека денешните Македонци имаат најголема ...
сите 2 | | | веќе видена

По повод една година стратешки дијалог меѓу Македонија и САД уште еднаш е нагласена големата, силна и конкретна поддршка од САД за следниот чекор во европските ...
сите 46 | | | веќе видена

Сите веќе знаат од медиумите што се случи со судскиот слчај. Мислам дека многу луѓе беа изненадени што отидов да сведочам. Му верувам на правосудниот систем во ...
сите 43 | | | веќе видена

Општина Зрновци реализира инфраструктурни зафати со кои значително ќе го подобри снабдувањето со вода за пиење на жителите од Мородвис и Видовиште, а се ...
сите 12 | | | веќе видена

Фестивалот на биодиверзитетот: Коктел на вкусови, којшто требаше да се одржи денеска, е поместен за 17 овој месец. Организаторот „Слоу Фуд Водно“ соопшти дека ...
сите 25 | | | веќе видена

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи преку видео порака ги пренесе импресиите од Самитот ...
сите 122 | | | веќе видена

Градежните активнoсти што се изведуваат за реконструкција на Младинскиот парк во Велес се одвиваат според планираното и ќе бидат завршени до средината на јуни, ...
сите 7 | | | веќе видена

next