Колапс на системот! Правен, политички, здравствен, образовен, финансиски - you name it! Но, првенствено морален колапс е на дело! И тоа на сите нивоа!, ...
| | веќе видена

На нова локација и нов концепт од догодина ќе се организира штипската Пастрмалијада. Акцентот ќе се стави на угостителите и посетителите да можат да ја пробаат ...
сите 7 | | | веќе видена

Планинарско еколошкото друштво „Ендорфин“ од Кичево, по повод 80 годишнината од првото училиште на македоснки јазик на слободна територија, утре 24 септември, ...
сите 6 | | | веќе видена

Македонскиот бизнисмен Трифун Костовски објави на Фејсбук дека е горд што донирал 200 илјади долари за изградба на вториот по големина православен храм во ...
| | веќе видена

На огласот за именување членови за Државната комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен, се пријавиле 35 лица, а ...
| | веќе видена

- Првиот ден од есента почна денеска, во 8:50 часот. Есента почнува денеска за жителите на северната земјина полутопка. Во исто време пролетта почнува за ...
сите 5 | | | веќе видена

– Во Тетово денеска беше одбележана 79 годишнината од настаните во 1944 година кога загинале и се убиени 19 тетовски партизани. Седумнаесет од нив се убиени во ...
| | веќе видена

Под мотото „Гласно НЕ, за дискриминација на децата/лицата со нарушен раст“, Здружението на родители на деца со ендокринолошки заболувања – РАСТ денеска десетти ...
сите 9 | | | веќе видена

Благодарение на добрите односи меѓу Србија и Северна Македонија преку иницијативата Отворен Балкан, на барање на премиерот Димитар Ковачевски преку српскиот ...
сите 3 | | | веќе видена

Влошувањето на ситуацијата на Косово, што доведе до крвопролевање, е последица на политиката на „премиерот“ на самопрогласената република Албин Курти, чија цел ...
сите 107 | | | веќе видена

СООПШТЕНИЕ, 24.09.2023 ЦИВИЛ со загриженост ја следи ситуацијата во Косово, каде што ескалацијата доведе до човечки жртви на 24 септември. Мирот во Косово е ...
| | веќе видена

Агенцијата за управување со одземен имот на Република Македонија ќе претседава со БАМИН мрежата (Балканската интерагенциска мрежа за управување со нелегално ...
сите 4 | | | веќе видена