-Положбата на Власите во Северна Македонија е дефинира со самиот Устав. Ние сме конститутивен дел од Уставот и како граѓани се чувствуваме како дел од оваа ...
сите 8 | | | веќе видена

Првата детска амбасада во светот Меѓаши упати апел до политичките партии, Основното јавно обвинителство, Државната изборна комисија и медиумите дека децата ...
сите 18 | | | веќе видена

Од лично искуство, и со конкретни примери: Како „шарената револуција“ стана „штавена револуција“? (3) За толчникот на власта и шипакот на револуцијата! ...
сите 4 | | | веќе видена

Уставниот суд денеска (1 јули) прва на дневен ред ставил иницијатива за оценување на уставноста и законитоста на член од закон што веќе не постои. Уставниот ...
сите 37 | | | веќе видена

Деновиве започна асфалтирањето на пешачките и велосипедските патеки на дел од улицата Благоја Стефковски во Маџари. Градежните работи се изведуваат на потег од ...
сите 18 | | | веќе видена

Со емисии на прашина 2,5 пати повисоки од дозволеното и со двојно зголемени емисии на сулфур диоксид за само една година, електранта РЕК Битола е една од ...
сите 4 | | | веќе видена

Бидејќи почитувам факти… Без разлика колку и да е горчлива вистината… Секогаш, ја претпочитам неа - вистината. Така што ќе започнам со следниот факт... Заврши ...
сите 13 | | | веќе видена

Во пресрет на парламентарните избори во Северна Македонија, закажани за 15 јули, се зголемуваат активностите со кои се мамат граѓаните на социјалните мрежи. ...
сите 6 | | | веќе видена

Поддршка од сите страни, искрена и несебична. Луѓето бараат обнова, оваа сурова реалност донесена од СДСМ и Зоран Заев повеќе не ни е потребна. Македонија мора ...
сите 43 | | | веќе видена

Ако на секои избори досега доминира одредена тема која е одлика на нив и потоа се подзаборава во јавноста, како на минатите парламентарни избори, одбраната на ...
сите 6 | | | веќе видена

Дел од секоја политичка програма на сите политички партии на локални или парламентарни избори, независно. Правото на гостиварци на чист воздух и чиста животна ...
сите 12 | | | веќе видена

Здруженијата на граѓани ги повикуваат политичките партии кои учествуваат во парламентарните избори да ја поддржат декларацијата за приоритетно донесување на ...
сите 17 | | | веќе видена

За прв пат ВМРО-ДПМНЕ излезе со две жени носителки и двајца независни кандидати како носители на листа. Според Илија Димовски, кој беше гостин во вечерашната ...
сите 8 | | | веќе видена

next