ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) информира дека е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет попртал, да оди под стечај. ЗНМ смета дека намерата на сопствениците и менаџерите на МПМ не е да ја решат кризата во компанијата, туку полека да ги згаснат весниците преку постојано отпуштање на новинарите. „Тоа ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒