Зголемен број на болни, намален здравствениот персонал во Кочани

Зголемен број на болни пациенти, зголемена потрошувачка на медикаментозна терапија, а поради користење боледување намален и здравствениот персонал во Кочанската општа болница. Иако поради временските услови и намалениот број на здравствени работници отежната е работата на установата, сепак тимското работење на болницата со здравствените домови од Кочани и Виница им помага на пациентите на време ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒