Со закон да се забранат малолетнички бракови

Продавница за венчаници. Малолетничките бракови се честа појава во Прилеп. Од Центарот за социјална работа велат дека проблемот е комплексен и дека треба да се донесе закон за забрана на стапување во брак под 18 години. И невладините бараат измени на законот. Четириесет и седум годишниот прилепчанец Фако Јајоски е многу револтиран, затоа што во државата нема закон со кој се гарантира заштита за ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒