Заев: Нема да дозволиме народот да се судри со народ, решението на кризата е низ институциите

Повеќе од два месеци во Македонија постои голем страв од насилно ескалирање на политичката криза, но СДСМ нема да го дозволи тоа, вели лидерот на партијата Зоран Заев во интервју за Al Jazeera. „За конфликт се потребни две страни а ние нема да дозволиме некој да не вовлече во конфликт. Нема да дозволиме народот да се судри со народот, остануваме надвор со многу трпение и посветеност, низ ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒