Заев – Алтхаузер: Доаѓа време на реална политика во Македонија исклучиво во интерес на граѓаните и на евроатлантските перспективи

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска се сретна со амбасадорката на Германија, Кристине Алтхаузер. Тема на разговор била потребата од продолжување на демократските процеси во Македонија и формирање нова, силна, посветена Влада кон реформските приоритети. „Мнозинството граѓани на Македонија дадоа поддршка за демократска Македонија наспроти режим. Режимот е срушен со пенкало и глас. Исто така, ...

⇐ DailyСтандард ⇒