„За заедничка Македонија“ во Гевгелија: Да се отстранат двојазичните патокази

Гевгеличани и вечерва со протестен марш по главните градски улици ја подржаа граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, потврдувајќи на тој начин дека сакаат мултиетничка, заедничка држава со сите свои обележја, а не нејзино редефинирање по некаква тиранска платформа скроена во друга држава. Учесниците на протетот во Гевгелија категорично рекоа не за двојазичноста и жолчно реагираа на ...

⇐ DailyРепублика ⇒