„Заборавени песни“ за празникот Василица во МОБ

„Заборавени песни“ е насловен годинашниот василичарски концерт што во Македонската опера и балет ќе се одржи овој четврток, на 12 јануари, во 20 часот. На програмата се традиционални македонски напеви со специјално подготвени аранжамани од композиторот Илија Пејовски, солист ќе биде Андријана Јаневска, режисер на проектот Љупка Јакимовска, а со оркестарот ќе диригира маестро Бисера Чадловска. По ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒