Во Македонија вработени се 723.550, а невработени 225.049 лица

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика. Стапката на активност во минатата година изнесувала 56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7. Во 2015 година стапката на активност изнесуваше 57, стапката на ...

⇐ DailyМрежа ⇒