ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа на СДСМ

Најавата на СДСМ за укинување на екстерното тестирање е само обид за додворување на гласачите, и контрапродуктивно, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Сметаат дека екстерното треба да продолжи, бидејќи го има и во европски земји. „СДС со планот за укинување на екстерното тестирање ја враќа назад Република Македонија. Родителите, колку и да бидат задоволни од оваа антиреформа, популистичката мерка јасно е дека ...

⇐ DailyМРТ ⇒