ВМРО-ДПМНЕ: Судот да не подлегнува и одлучува по сугестии и притисоци

Судот треба да работи исклучиво по закон и Устав и никако поинаку, а како репрезент на третата власт не смее да подлегнува и одлучува по сугестии и притисоци, порача денеска ВМРО-ДПМНЕ. Според Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ, кривичните постапки на Специјалното јавно обвинителство се тенденциозни и целосно политички мотивирани, а барањата за притвор за раководството на ВМРО-ДПМНЕ ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒