ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ прави ПУЧ со измислен претседател Талат Џафери

СДСМ и албанските партии во моментов прават државен удар поставувајќи измислен претседател на Собранието, пратеникот на ДУИ, Талат Џафери. Целосно спротивно од Деловникот и собраниските процедури, без точката да биде ставена на гласање, СДСМ и албанските пратеници поставија измислен претседател на Собранието, Талат Џафери. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ извикуваа „Ова е пуч“. Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, ...

⇐ DailyВест ⇒