ВМРО ДПМНЕ против екстерното да замине во историјата

Партијата која воведе во образованието екстерно тестирање е против негово повлекување. Заменик министерот за образование Спиро Ристовски најавата на СДСМ да го укине екстерното тестирање ја окарактеризираше како антиреформа. Ристовски вели дека овој вид на тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење кое е неопходен дел на образовниот процес. „Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање ...

⇐ DailyФактор ⇒