ВМРО ДПМНЕ поднесе интерпелација и за министерот Алаѓозовски

„Со доаѓањето на Роберт Алаѓозовски за министер, културата гоо допре дното за 70-тина дена“, рекоа од ВМРО ДПМНЕ и поднесоа интерпелација за неговата работа. Опозицијата смета дека Алаѓозовски незаконски разрешувал професионалци, вдомувал партиски послушници, ангажирал советници кои уништувале и сквернавеле споменици во рамки на Шарената револуција, спроведувал самоволие, го укинал Законот за ...

⇐ DailyТелма ⇒