Владата на Заев ќе биде нефункционална, ќе трае помалку од шест месеци

По средбата меѓу мандатарот Зоран Заев и лидерот на ДУИ, Али Ахмети, очекувањата се дека ќе биде појасно дали интегративците ќе се изборат за осум министерски позиции или ќе треба да се задоволат со пет-шест, колку што веројатно ќе биде понудата на идниот премиер Чуден е односот на албанските партии откако Зоран Заев го доби мандатот за формирање влада. Веќе не се знае кој што бара и кој што ...

⇐ DailyStart.mk ⇒