Влада на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, широка коалиција или нови брзи избори. На кого би му одговарале нови избори?

Сите опции се отворени засега, од влада на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ, влада на СДСМ со партиите на Албанците, па и нови брзи избори, оценуваат аналитичарите. Според нив, последната опција најмалку му одговара на СДСМ. Двата главни фактори во моментов за формирање влада, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ се уште не почнале преговори за можно коалицирање. Портпаролот на ДУИ Бујар Османи вели дека досега нема најава за ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒