Влада до март или нови избори во мај

Александра М. Митевска Додека течат првите денови од рокот во кој старо-новиот мандатар Никола Груевски треба да состави влада, се зголемуваат и дилемите околу коалицискиот потенцијал на досега владејачката партија, која првпат, по една деценија неприкосновено владеење, е соочена со ризик од враќање на мандатот. Ако во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ, како убедлив победник на тогашните избори, можеше да ...

⇐ DailyУтрински ⇒