Висок функционер во општина Струмица ја злоупотребил службената положба

Јавното обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција започна истражна постапка против едно службено лице, носител на висока функција во општина Струмица, поради основано сомнение дека ја злоупотребил службената положба. Осомничениот во 2010 година во исти ден повластувајќи исто правното лице од Струмица склучил четири посебни Договори со вкупна вредност од 1.029.549,оо денари за ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒