(ВИДЕО) Лицата со посебни потреби не се граѓани од втор ред

Родителите на децата со посебни потреби поставија шатори пред Собранието, за да можат да ги видат оние од кои зависат нивните судбини. Со години лутаат од институција во институција и наидуваат на затворени врати или празни ветувања. Се надеваат дека конечно политичарите ќе дознаат колку се и какви се нивните проблеми. Видео сторија на Маја Јовановска.

⇐ DailyНова ТВ ⇒