И Унгарија ќе ги затвора невладините на Сорос!

Ваквиот чекор на унгарските власти претходно го најави и унгарскиот премиер Виктор Орбан, според кого невладините организации добиват пари од странство со цел "да организираат прилив на бегалци и да поттикнуваат миграција". Сличен процес во Македонија неодамна најави и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во Прогласот на партијата на 17 декември. Груевски неодамна и во интервју рече дека ...

⇐ DailyВечер ⇒