СЕ УКИНУВА ЕКСТЕРНОТО: Новковски - на обрaзованието му треба санирање!

По скратена собраниска постапка, СДСМ бара законски измени со кои ќе се овозможи укинување на екстерното оценување. Партиски функционери и пратеници веќе остварија средба со матуранти, наставници, професори на која се разговараше за укинувањето на екстерното тестирање, како и за реформите во обвразованието кои се предвидени во Програмата на новата Влада. Креаторот на моделот на екстерното ...

⇐ DailyФактор ⇒