Кои се трите фирми кои ги добија тендерите за чистење на патиштата од снег?

Падна првиот снег годинава, едвај десетина сантиметри. Но сликите и снимките беа застрашувачки, како Македонија да е земја во поларните предели. Заглавени возила, застој во сообраќајот, завеани села. Надлежните три дена претходно предупредуваа, Македонија пат се правдаше дека чисти, ама на помош повика и приватна фирми со механизација. Кој годинава се грижи за сувите коловози, кои се трите фирми ...

⇐ DailyТелма ⇒