„Трансмет“ на Сеад Кочан доби нов тендер од ЕЛЕМ

„Трансмет“ на Сеад Кочан се офајди со уште еден тендер од државната ЕЛЕМ. Над 9 милиони денари тежи новиот договор за користење на повеќетонската автодигалка која ќе работи во РЕК Битола. За државни електрани, ЕЛЕМ, нема ништо спорно што во моментов целиот имот и сметките на фирмата се замрзнати од судот. Објаснуваат дека јавната набавка била спроведена лани, а оценета на почетокот од годинава, ...

⇐ DailyБриф ⇒