Толкувањето за мандатите светски преседан

Слободанка Јовановска Тврдењата дека нашиот Устав не остава простор никој друг освен победничката партија да добие мандат за да формира влада на Македонија вчера беа доживеани како најава за удар врз уставот. Овие тврдења што ги прошири професорката по уставно право Тања Каракамишева се протолкуваа како обид по истекот на дваесетте дена, ако ВМРО-ДПМНЕ не успее да формира влада, претседателот ...

⇐ DailyУтрински ⇒