Тимоти Лес: На Балканот не може да има мултиетнички држави, Албанците во Македонија да добијат одредена независност

Поранешниот политички секретар во британската амбасада во Скопје, Тимоти Лес продолжува да ја скандализира балканската јавност и да се дообјаснува за својата анализа во „Фореин полиси“, во која заговара формирање голема Србија, Хрватска и Албанија. Притоа за Македонија тој го препорачува рецептот албанското малцинство да добие форма на независност, односно федерализација, а потоа спојување со ...

⇐ DailyСител ⇒