Тимоние: Потребна е одговорна влада и политичари со чувство за општ интерес

Aмбасадорот на Франција во Македонија, Кристијан Тимоние се надева дека комесарот Јоханес Хан ќе најде решение за спориот процес во Македонија. Според Тимоние, важно е да се донесе одлука за формирање Влада, затоа што постојат економски и политички предизвици поради кои земјата не може да чека. „Има економски и политички предизвици и секој очекува една силна Македонија, Македонија која ќе биде ...

⇐ DailyФактор ⇒