Тимоние: Се надевам дека Хан ќе најде добро и практично решение за кризата

Македонија треба да остане на патот кон Европската Унија и кон НАТО и за тоа е потребна одговорна влада што ќе биде способна да донесува одлуки и реформи, како и политичари со чувство за општ интерес на земјата, изјави денеска амбасадорот на Франција во Македонија, Кристијан Тимоние, по приемот по повод Денот на франкофонијата. Тимоние рече дека се очекува да се формира влада и дека е важно „таа ...

⇐ DailyЛибертас ⇒