Светска банка ја намали прогнозата за раст на македонската економија

Светска банка ги намали прогнозите за раст на македонската економија. За 2016 наместо првичните 3,7 отсто, растот е ревидиран на 2 отсто, или 1,7 проценти поени помалку од јунските проекции. За годинава Светска банка предвидува економскиот раст да биде 3,3 отсто, или 0,7 процентни поени помалку од прогнозите во јуни. Ова не е прво намалување на очекувањата и прогнозите на Светска банка за растот ...

⇐ DailyПозитив ⇒