Струмичани со масовна поддршка За заедничка Македонија

Пораки за заедничка Македонија на сите граѓани упатија вечерва од градскиот плоштад група граѓани кои се вклучија во иницијативата „За заедничка Македонија“. Од пред споменикот на Гоце Делчев, говорниците порачаа дека народот ја чува Македонија и нејзиниот идентитет. Им забележаа на дел од албанските политичари за негирање на државотворноста на Македонија искажани при јкавни настапи, истакнувајќи ...

⇐ DailyРепублика ⇒