Струја ќе има, но по каква цена

Луѓе се движат по снежни улици во центарот на Скопје Марфиевите закони проработеа и со струјата - кога е најстудено се случува дефект во производството. Експертите велат дека нема да има недостиг, но може да има проблем со цената. Увозот на струја поради недостатокот што се јави поради зголемената потрошувачка и поради хаваријата на еден од блоковите во најголемиот енергетски капацитет РЕК ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒