Спировски: Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа

Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа. Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба да им обезбеди подобро образование за нивните деца и да бидат поуспешни во животот. Ова во петок на прес-конференција го изјави Спиро Ристовски од ...

⇐ DailyМакфакс ⇒