Сообраќајот на патиштата низ Источна Македонија во зимски услови

На патиштата во Источна Македонија сообраќајот се одвива во зимски услови, а вработените од ЈП „Македонија" пат редовно ги чистат магистралните и регионални патни правци Техничкиот раковдител на ЈП „Македонија пат" од Штип Кире Коцев вели дека проблемите можат да се појават доколку повторно се појави силниот ветар на патните павци Велес-Штип кај Сарамзалино и на патниот правец Штип-Кочани меѓу ...

⇐ DailyStart.mk ⇒