Собранието ја почнува расправата за ребалансираниот буџет

Собраниската Комисијата за финансирање и буџет, ја почнува расправата за ребаланосираниот буџет. Поднесени се 840 амандмани. Најмногу амандмани има од ВМРО-ДПМНЕ седумстотини и шест. СДСМ не дала ниту еден, а останатите 134 амандмани се од албанските партии. Се очекува жестока дебата од пратениците за прекројувањето на државната каса. Според предложениот ребаланс се предвидува дефицитот на ...

⇐ DailyЖурнал ⇒